Robert van Berkel, manager Amarant Academie:

“Makkelijker om verbindingen te leggen met andere branches”

Robert van Berkel

Robert van Berkel

”Wij vonden het als Amarant belangrijk om mee te doen met De Zorgacademie,” zegt Robert van Berkel, manager van de Amarant Academie. “We wilden graag meer betrokken zijn bij de inhoud van de opleidingen. Ook willen we helpen om opleidingen meer op e

lkaar te laten aansluiten zodat ze stapelbaar zijn. Zo kunnen studenten werken in verschillende branches binnen zorg en welzijn. Of ze kunnen inspelen op de zorgvraag van specifieke doelgroepen zoals de oudere verstandelijk beperkte cliënten binnen Amarant.”

 De plus van De Zorgacademie

“De plus van De Zorgacademie zit hem vooral in het gezamenlijk inspelen op vakinhoudelijke veranderingen binnen zorg en welzijn. Daarvoor is het nodig om samen te bepalen welke kwalificaties studenten nodig hebben én het curriculum nauwkeurig daarop aan te passen. Het feit dat je samen optrekt als onderwijs en werkveld maakt dat het proces makkelijker en leuker verloopt. We overleggen niet langer separaat, maar we zitten samen om de tafel. Dat maakt het veel efficiënter.”

Energie

“Ik vind het belangrijk om bewust om te gaan met kostbare tijd. Door goed af te stemmen bespaar je tijd en werk je doelgerichter. Het geeft mij energie als ik –samen met anderen- nieuwe dingen mag ontwikkelen. Zeker als ik me kan richten op het benutten van talent van mensen. En het feit dat je met De Zorgacademie buiten de gebaande paden mag denken en moet open staan voor verandering, stimuleert mij enorm.”

GDPR