Start leerwerkcommunities

Dinsdag 5 maart – Een belangrijke dag voor De Zorgacademie, het is de start van drie leerwerkcommunities (LWC’s):  van het Algemeen Ziekenhuis, van de VV&T regio Waalwijk en van de VV&T regio Tilburg.  In deze LWC’s gaan werkveld, vmbo, mbo en hbo intensief samen werken aan de inhoud van het onderwijs én aan de begeleiding van studenten. Het doel: betere werknemers voor de zorg.  Gezamenlijke verantwoordelijkheid is het sleutelwoord.

Inge Vincentie, projectleider bij De Zorgacademie: “Het gaat vast sprankelen binnen de LWC’s.  Ik ben ervan overtuigd dat we samen beter onderwijs kunnen maken, onderwijs dat optimaal aansluit bij de praktijk. We gaan uiteindelijk voor onze droom dat niet alleen onderwijs en werkveld daarvoor gaan zorgen, maar dat in een later stadium ook studenten en zelfs patiënten en cliënten daarbij betrokken worden. Dat zou toch geweldig zijn!”

Tijdens de eerste bijeenkomst hebben de drie LWC’s hun collectieve ambitie bepaald. Ze hebben ook een foto uitgekozen die daarbij past, een foto die staat voor datgene wat de LWC’s willen bereiken.

Wil je weten wie er aan de LWC’s deelnemen? Klik dan hier

 

GDPR