Anouk van Lange, lid van de Stuurgroep Algemeen ziekenhuis én VVT van De Zorgacademie:

“Samen bieden we studenten ruimte voor onderzoek en innovatie”

“Onze deelname aan De Zorgacademie brengt ons twee belangrijke plussen”, legt Anouk van Lange uit. Zij is opleidingscoördinator Verpleegkunde van Avans Hogeschool en lid van de Stuurgroep van De Zorgacademie. “Nu kunnen we studenten HBO Verpleegkunde in samenwerking met bijvoorbeeld de ziekenhuizen ruimte bieden voor onderzoek en innovatie. Dat inspireert en verrijkt zowel onze studenten en docenten als ook onze werkveldpartners.”

“De Zorgacademie creëert daarmee een bijzondere driehoek voor studenten, docenten en werkbegeleider”, legt Anouk uit. “De patiënt staat in het midden van die driehoek en profiteert van deze samenwerking. Want de patiënt van nu is anders dan die van vroeger. Tegenwoordig wil de patiënt meer regie over zijn eigen leven, weet veel meer over zijn (mogelijke) ziekte en maakt gebruik van internet en social media. Daar moeten én kunnen we op inspelen. Ook daar is de samenwerking binnen De Zorgacademie op gericht: samen bereiden we de toekomstige zorgmedewerker binnen zogenoemde LeerWerkCommunities (LWC’s) voor op deze nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen.”

De opleidingscoördinator vervolgt: “De samenwerking binnen de LWC’s komt direct ten goede aan de patiënt. In deze proeftuinen geven we samen vorm aan onderzoek en innovaties. Doordat we elkaar snel en makkelijk vinden, besparen we tijd en ontstaat er nieuwe energie. En nog belangrijker: zijn er sneller, betere resultaten haalbaar.”

Voor haar persoonlijk biedt De Zorgacademie ook een plus. “Binnen de Stuurgroep werk ik samen met alle partners. Door met elkaar in gesprek te zijn en met elkaar mee te denken, ontstaan er nieuwe ideeën en wisselen we veel kennis uit. Dit sluit prima aan bij de opdracht die wij als HBO opleiding nastreven; namelijk het vormgeven van kennispartnerschap. Dat biedt mij persoonlijk ook veel inspiratie.”

GDPR