Tineke Molenschot, opleidingsadviseur De Wever:

“Curriculum zo opbouwen dat opleiding en praktijk perfect aansluiten”

“Voor de sector Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en Thuiszorg (VV&T) zijn er binnen De Zorgacademie twee LeerWerkCommunities (LWC’s) in ontwikkeling”, legt Tineke Molenschot uit. Zij is als opleidingsadviseur van De Wever nauw betrokken bij de werkgroepen die de LWC in Waalwijk en die van Tilburg voorbereiden.

Tineke legt uit waar de inzet binnen de werkgroepen zich de afgelopen periode op richtte. “De werkgroep in Waalwijk werkte met name aan de ontwikkeling van een passend curriculum, die van Tilburg aan de juiste begeleiding van studenten.” Na het voorbereidende werk komt alles nu samen in de LWC’s die in augustus echt van start gaan. “We werken hard om deze start goed te laten verlopen. Het is belangrijk om iedereen mee te nemen en de implementaties op de zorglocaties goed te laten verlopen.”

Tineke is positief. “Als alles straks goed loopt, biedt de samenwerking tussen onderwijs en werkveld veel toegevoegde waarde. Dan sluit het leren en het werken in de praktijk perfect op elkaar aan. Bovendien kan de student makkelijker doorstromen naar een hoger opleidingsniveau. Dat is een plus omdat dit voor de student meer mogelijkheden biedt om carrière te maken binnen de zorg. Ook voor werkgevers is dit belangrijk omdat ze hierdoor medewerkers perspectief kunnen bieden zichzelf te blijven ontwikkelen.”

Voor Tineke persoonlijk is haar betrokkenheid binnen de werkgroepen heel bijzonder. “Hier kom ik mijn oud-collega’s van het ROC regelmatig tegen en werk je intensief samen aan het versterken van de verbinding tussen opleiding en werk. Dan blijkt dat je veel van elkaar kunt leren. Ook dat is voor mij een plus.”

GDPR