De Wever, locatie Johannes Zwijssen

Ouderen genieten van beautybehandeling

De sfeer in de huiskamer van het Braampit is goed. Het ruikt naar nagellak en handcrème. Er klinkt rustgevende klassieke muziek op de achtergrond. Vier ouderen worden vertroeteld door Tabitha, Laura en twee studenten uit een andere groep. Ze genieten zichtbaar van de aandacht. Ze ontspannen en komen tot rust. De doorleefde handen van de ouderen glimmen van de crème en voelen weer zacht aan. De nagels van de dames worden keurig gelakt. De cliënten stralen als ze weer naar hun kamer gaan.

De studenten zijn verrast door de belangstelling van de ouderen. Ze hadden acht aanmeldingen verwacht, maar dat aantal groeide uit tot maar liefst dertig ouderen! Dat betekent dat ze nog wel een paar uur bezig zijn, maar ze vinden het fantastisch. Ook omdat ze merken dat de ouderen ontroerd zijn door de extra aandacht die ze krijgen. De geriatrisch verpleegkundige die een kijkje komt nemen, ziet dat de ouderen genieten van deze Geluksdag. Studente Laura is ervan overtuigd: “Dit moeten en kunnen we vaker doen!”

GDPR