Wijkpunt BaLaDe in Waalwijk

Studenten trakteren ouderen op een heuse high tea

Het is een gezellige drukte in het restaurant van woon-zorgcomplex BaLaDe in Waalwijk. De mooi gedekte tafel staat vol met lekkere gerechtjes. De 22 ouderen die zijn aangeschoven doen zich tegoed aan de lekkernijen. Studenten Celina, Anke en Valerie schenken nog eens koffie en thee bij en serveren zelfgebakken appeltaart.

Het is voor hen een drukke dag. Eerst alle boodschappen doen en daarna in een uur tijd alle hapjes maken. Maar ze zijn meer dan geslaagd in hun opzet. De begeleider van De Schakelring vertelt namelijk dat veel ouderen elkaar nog nauwelijks kenden. Dankzij de high tea maken de dames en heren nader kennis met elkaar. Wat haar betreft is dit initiatief echt voor herhaling vatbaar. Die mening is ook één van de dames toegedaan. “Anders had ik vandaag eigenlijk niemand gezien. Nu heb ik een gezellige middag én heb ik heerlijk gegeten.” Veronique Holtmaat, directeur Zorgnetwerk Midden-Brabant, komt ook een kijkje nemen. Ze ziet stralende ouderen én studenten en is trots dat het experiment  – dat bedacht is tijdens de Proeftuin van De Zorgacademie – zo goed uitpakt.

GDPR