Zorgacademie Midden-Brabant

Studenten maken van Geluks-experiment groot succes

gelukStudenten van ROC Tilburg, School voor Gezondheidszorg organiseerden donderdag 22 mei een Geluksdag voor ouderen in de regio Tilburg. Die dag telde alleen het geluk van de ouderen en waren belemmerende regels taboe. De studenten maakten van het  experiment van de Zorgacademie een groot succes.

Tijdens de Proeftuin van de Zorgacademie  –  die in september plaats vond tijdens de European Social Innovation Week in Tilburg – bedachten studenten, zorgprofessionals, docenten, cliënten en mantelzorgers samen experimenten om de zorg voor mensen beter, leuker en fijner te maken. In het voorjaar ging de Zorgacademie Midden-Brabant hiermee aan de slag. Een enthousiaste groep 2e en 3e-jaars studenten VV&T van ROC Tilburg maakte de uitdaging waar en bereidde de Geluksdag voor.

Tijdens de voorbereiding stond ‘het geluksklavertje vier in de zorg’ centraal: studenten, ouderen en hun familie, de docent op school én de werkbegeleiders in de instelling. Samen stonden zij voor deze dag. De studenten vonden het geweldig om, onder inspirerende leiding van docent Nico Geurts en met creatief ondernemerschap een eigen concept uit te werken. Donderdag 22 mei was het zover. Toen stond de eerste Geluksdag op het programma! In de onderstaande berichten leest u een sfeerverslag.

GDPR