Nelinca Verseijl en Jose Metsaars

Een hele waardevolle samenwerking!

Nelinca en Jose zitten in het LWC VV&T Waalwijk. Nelinca vanuit Schakelring en Jose vanuit ROC Tilburg. Geen directe collega’s dus, maar zo voelen ze dat wel. En dat is pure winst na ruim 1 jaar Zorgacademie. Als we daarbij optellen dat de BBL-groep Verzorgende in Waalwijk minder uitval kent, praktijk en theorie meer geïntegreerd zijn, én dat het werkveld en onderwijs samen de verantwoordelijkheid voelen voor het opleiden van zorgmedewerkers, dan heeft de Zorgacademie veel bereikt waar we trots op kunnen zijn!

“Onze samenwerking in het LWC is echt heel waardevol,” vertelt Nelinca enthousiast. “We waren nooit zo ver gekomen als we niet samen aan dit concept waren begonnen. We maken samen deel uit van een leergemeenschap. De meerwaarde van onze samenwerking was in het begin van dit schooljaar meteen zichtbaar. We hebben samen de introductie gedaan, aan studenten laten zien dat praktijk en school één zijn.”

“Studenten ervaren dat ook zo, vinden dat prettig,” vervolgt Jose. “We bespreken samen hoe het met studenten gaat en we hebben elke veertien dagen ons reguliere overleg. Als het niet goed gaat met een student komt dat veel eerder aan bod dan vóór onze samenwerking in het LWC. En dat heeft effect gehad, dat laten de uitvalcijfers zien. Die zijn nu echt beduidend minder dan de jaren daarvoor. We zijn van ongeveer 35% naar 20% gegaan. Dat is een geweldig resultaat van ons begeleidingsmodel.

Wat levert het op
Nelinca: “Komend schooljaar gaan we verder werken aan nog meer integratie tussen praktijk en theorie. We hebben al een hele slag geslagen, maar we moeten nog meer bruggen bouwen tussen afzonderlijke vakken.  Wat we ook willen is cliënten heel direct bij ons onderwijs  betrekken, ze uitnodigen in de les zodat zij hun zorgervaringen met onze studenten kunnen delen. Cliënten wonen in het gebouw waar onze studenten les krijgen. Dat moet dus makkelijk te organiseren zijn.”
Jose: “De Zorgacademie heeft ervoor gezorgd dat er meer begrip is voor elkaar, dat we samen willen werken. We versterken elkaar. En daarmee hebben we goud in handen!”

GDPR