Terugblik werkconferentie Zorgtechnologie d.d. 9 oktober 2018

Samen innoveren in de ouderenzorg

“Toporganisatie!” “Jammer dat ik niet alle workshops kon zien!” “Geweldige dag!” “Veel kennis vergaard en toepassing in de praktijk gezien” “Ik kom graag vaker naar zo’n dag”.

Dit is maar een kleine greep uit de reacties van bezoekers aan de Werkconferentie “Samen innoveren in de ouderenzorg”, met als thema Zorgtechnologie.

Voor deze middag waren we te gast bij Avans Hogeschool in Breda, die de organisatie achter de schermen uitstekend verzorgd heeft. Onder de bezoekers bevond zich menig bestuurder, maar ook zorgmanagers, opleiders en studenten, een mooi gevarieerd publiek voor de workshophouders.

De dagvoorzitters Jenny Schuermans en Hedzer Schotsman stelden eerst Doortje Boshuizen voor, die een duidelijk, soms confronterend maar zeker inspirerend beeld gaf van het technologielandsc

hap binnen de VVT branche. Vanuit VGZ vertelde Jenneke Ouwersloot kort iets over Zinnige zorg.

Vervolgens ging het publiek uiteen om de verschillende workshops bij te wonen. Deze werden verzorg door  Miriam Reelinck: projectleider en Kim van den Akker: projectmedewerker Avans, Anne-Mie Sponselee: Docent/Onderzoeker toegepas

te gerontologie/expertgroep technologie Fontys, Corrie Aarts: Projectmanager DOT/Expertise

en kwaliteit De Wever, Erwin van Boxtel: Informatiemanager Thebe, Mattie Bakx: Docent ROC Tilburg, Anneke Jansen: Beleidsadviseur kwaliteit en Carolienne Smith: Regio- en locatiemanager Schakelring, Tobias Kroon: Projectleider ICT Zorgnetwerk Midden-Brabant en Conny Helder: Bestuurder TanteLouise

De workshophouders vertelden enthousiast hun verhaal, waarbij behoorlijke interactiviteit niet geschroomd werd. Het duo Jenny en Hedzer sloot de dag af met een kleine rondvraag bij de deelnemers, waarbij enthousiasme de hoofdtoon was en men graag een vervolg ziet van deze dag!

GDPR