Mental support voor stagiaires

Hoe gaat het nu met jou?
Stage in Corona tijdperk

“Toen ik in maart stage liep op de longafdeling vond ik het super spannend om samen met mijn begeleider voor COVID-19 patienten te zorgen. We stonden samen voor een totaal nieuwe uitdaging en ik vond het een eer om daar mijn steentje aan bij te mogen dragen. Dit is waarvoor ik de opleiding gekozen heb! Ik was een beetje verbaast toen ik na de vakantie geen zin had om te beginnen op mijn nieuwe stageplaats. Toen de afgelopen week de eerste besmetting op deze afdeling werd vastgesteld voelde ik met best onzeker, een beetje paniekerig zelfs…. (Else, student verpleegkunde)”

De Covid Marathon

Herken jij dit? De Coronacrisis vergt veel van ons en van onze mentale veerkracht. Als zorgverlener of student in de zorgsector is de werkdruk extra groot en maak je heftige dingen mee. Soms vergeet je wellicht het belangrijkste instrument: Jezelf. Juist nu je in deze marathon zit moet je ook voor jezelf zorgen. Doe dit voor jezelf, maar ook voor je patiënten en collega’s.

Weet dat je niet alleen bent met dit soort gedachten en gevoelens. Negeer ze niet en praat erover met je begeleider, docent of iemand anders die je vertrouwt. Samen kunnen we kijken wat voor jou de beste weg is om je mentale gezondheid zo goed mogelijk te ondersteunen.

De App www.vergeetjezelfniet.nu  kan je helpen om aandacht te hebben voor jouw eigen mentale veerkracht. De app geeft tips en adviezen voor je eigen mentale gezondheid, maar kun je ook gebruiken om er met anderen over te praten.

GDPR