Programma netwerkevent Samen verder door innovatie

De Zorgacademie Midden-Brabant organiseert voor alle aangesloten zorg- en onderwijsorganisaties het netwerkevent Samen verder door innovatie. Dinsdagmiddag 31 januari van 13.30 tot 18.00 uur komen we samen in de LocHal in Tilburg om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en geïnspireerd te raken. Het programma is rond en de inhoud van de vier interactieve sessies is bekend. Heb je je komst nog niet laten weten? Tot en met 29 januari kun je je aanmelden en je keuze voor een van de sessies doorgeven.

Direct aanmelden

Programma

13.30 uur: Ontvangst met koffie en thee

14.00 uur: Welkom door dagvoorzitter Tina Hoogstraaten

14.10 uur: Plenaire discussie over de medewerker van nu en de arbeidsmarkt van de toekomst. Mark Neefs, programmamanager Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg VWS, de drie DB-leden van de Zorgacademie Anita Wydoodt (ETZ), Chantal Beks (de Wever), Jacomine Ravensbergen (Avans) en het publiek gaan in gesprek over thema’s als onderwijsvernieuwing, binden & boeien en innovatie

14.45 uur: Pauze

15.00 uur: Interactieve sessies

15.45 uur: Pauze

16.00 uur: Keynote door Arno Folkerts

16.55 uur: Afsluiting door Anita Wydoodt, voorzitter van Zorgacademie Midden-Brabant, John van Kuijk, voorzitter van het Leernetwerk en dagvoorzitter Tina Hoogstraaten

17.00 uur: Netwerkborrel

De keynote

Arno Folkerts is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Vol passie vertelt hij over bijvoorbeeld verandering, samenwerking en wendbaarheid. Hij maakt de unieke combinatie van humor en neurowetenschappenlijke inzichten. In zijn keynote geeft Arno antwoord op de vraag: Hoe kunnen we in een veranderende tijd de cultuur zo aanpassen dat het een middel wordt om een nieuwe structuur te omarmen? Onderwerpen die hij aansnijdt zijn samenwerking, leiderschap, communicatie, kwetsbaarheid, commitment en authenticiteit.

De interactieve sessies

Het ConversatieCafé, de medewerker als startpunt van innovatie!
Door medewerkers van GGz Breburg vanaf de start te betrekken bij beleidsontwikkelingen, ontstaat er een ‘inhoudelijk vliegwiel’ waardoor goede ideeën écht vorm en inhoud krijgen. In deze sessie geven Marieke Clijsen en Christel van Dun van GGz Breburg een inkijkje in het ConversatieCafé; een methodiek om de stem van iedere medewerker te laten gelden.

Where Minds & Technology meet Health & Education
Robert van Berkel van Thebe en Guus Vanhautem, School voor Zorg en Welzijn van  ROC Tilburg laten zien wat er gebeurt als organisaties in samenwerking technologische innovaties exploreren en toepassen. In deze sessie kom je te weten hoe ROC Tilburg en Thebe zich bewegen in het ecosysteem van MindLabs, door het oprichten van Practoraat Interactieve Technologie en Watsjnoe.

Succesvol leidinggeven aan transformatie
Hoe maak je in de turbulente wereld van de zorginstelling ruimte voor innovatie en transformatie? Veel innovatieprojecten komen soms moeizaam of soms helemaal niet van de grond komen. Hoe signaleer je de weerstanden en buig je deze om? Ineke Strijp van adviesbureau Strada Beheer neemt je mee in de veranderende strategische context waarin zorginstellingen hun koers moeten zien te behouden. Ze geeft je brillen om anders te leren kijken naar deze problematiek.

Extramurale gezondheidszorg speelt belangrijke rol binnen brede welvaart
Sinds dit jaar is de gezondheidszorg een van de vijf focusgebieden van Midpoint Brabant, het economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant. Overheden, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke organisaties zetten gezamenlijk regionaal aanwezig kennispotentieel in om brede welvaart te realiseren. Programmamanager van Midpoint Joost Ploos van Amstel bespreekt hoe we met het inzetten van digitalisering en menselijk talent kunnen bijdragen aan meer gezondheid én een meer duurzame economie en uiteindelijk dus brede welvaart voor iedereen.

Aanmelden

Kies de sessie die je aanspreekt en meld je aan. Dat kan tot en met 29 januari. Naar het aanmeldformulier.

 

GDPR