Pilotproject Loopbaankruispunt van start

Cijfers tonen aan dat de uitstroom stijgt. Bijna de helft van de medewerkers die een organisatie verlaat, verlaat de sector. Hoe kunnen we hen behouden voor de zorg? Keuzes kennen, hebben en maken, draagt bij aan het met zoveel mogelijk plezier zo lang mogelijk in de zorg werkzaam blijven. Daarom lanceert de Zorgacademie Midden-Brabant vandaag, 20 september, het pilotproject Loopbaankruispunt.

Amarant, De Wever, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), GGz Breburg, Mijzo en Thebe wijzen vanaf 20 september hun medewerkers specifiek op vijf loopbaanmogelijkheden. In hun vestigingen hangen posters met QR-codes die zijn gelinkt aan webpagina’s met informatie over leren, lesgeven, switchen, loopbaanadvies en meer uren werken. Tien weken lang monitoren we hoeveel medewerkers de verschillende loopbaanmogelijkheden bekijken om daarna te evalueren.

Het pilotproject is onderdeel van het Zorgacademie-thema Behoud en betrokkenheid van zorgprofessionals. De aangesloten partners werken hierin samen aan een modern en regionaal werkgeverschap dat de zorgprofessional faciliteert en tot zijn recht laat komen.

De pilot, onder leiding van Ellen Toet, is tot stand gekomen dankzij de inbreng van het designteam en het communicatieteam, bestaande uit managers en medewerkers van de deelnemende organisaties.

Neem een kijkje op www.loopbaankruispunt.nl

GDPR