Programma Leer&Deelsessie deeltijdfactor

Hoe zorgen we ervoor het deeltijdpercentage onder zorgprofessionals toeneemt?

De Zorgacademie Midden-Brabant organiseert op woensdag 17 januari de Leer&Deelsessie ‘Het plannen en roosteren van de toekomst.  Vanuit het project Deeltijdfactor zijn experimenten gestart om anders te roosteren en te plannen, ofwel het anders organiseren van diensten. Hier zitten namelijk volgens de organisaties de grootste belemmeringen. Tijdens de Leer&Deelsessie delen experimenterende organisaties hun ervaringen. Het doel van de sessie is met elkaar te onderzoeken welke goede experimenten we binnen de Zorgacademie kunnen aan uitbouwen.

Programma

13.00: Inloop, ontvangst met koffie en thee

13.30: Welkom door

13.45: Op weg naar tweebaans zorgprofessionals: werkgevers sla de banen ineen! Presentatie door Luc Dorenbosch van de Baaningenieurs.

14.30: Korte pauze

14.40: Workshopronde 1. Experimenteren binnen de Zorgacademie

15.40: Workshopronde 2. Inspiratie buiten de Zorgacademie

16.30: Nieuwjaarsborrel

Op weg naar tweebaans zorgprofessionals: werkgevers sla de banen ineen! 

Hoe ziet de zorg eruit als zorgorganisaties personeel over haar eigen functiegrenzen heen laat werken – ook bij een andere (zorg)werkgever? Hoe pluk je de vruchten van gedeeld werkgeverschap waarbij werkgevers (bv. in de regio) met elkaar de banen ineen slaan. In de presentatie staat Luc Dorenbosch stil bij het combineren van banen zowel de kwantitatieve bijdrage aan een meer flexibele personeelsplanning als aan de kwalitatieve bijdrage aan gevarieerd, leuk en leerzaam werk. Hij laat zien welke redenen werkgevers al hebben om samen verder te denken dan de eigen functies breed zijn. Kun je mensen beter werven met combi-vacatures? Kun je zorgpersoneel meer behouden als er op wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis tweebaans ruimte is om ook op een andere manier te werken? Worden combi-deals de standaard in een toekomst van schaarste en vergrijzing waarin moeten we écht stappen anders moeten zetten. Laat u inspireren om ook de taken en banen ineen te slaan. CV Dr. Luc Dorenbosch

Workshopronde 1. Experimenteren binnen de Zorgacademie

ETZ, GGz Breburg, De Wever en Amarant onthullen tijdens hun workshops de uitdagingen, tips & tops van hun experimenten.

ETZ pakt het potentieel (Het Potentieel Pakken HPP)

Workshopronde 2. Inspiratie buiten de Zorgacademie

De NS, De Zorggroep en Proteion (werken tevens samen binnen ZorgConnect: een samenwerking van zorgorganisaties en opleiders in Noord- en Midden-Limburg) en Vitalis Woonzorg Groep vertellen welke stappen zij zetten om goed te plannen en te roosteren, voor zowel de organisatie als voor de medewerkers.

Roosteren bij de NS, waar gaan we eigenlijk naar toe?

Planning in Balans, onze zorg!

Inzet van AI/robotisering in het plan- en roosterproces

 

CV Dr. Luc Dorenbosch

 

GDPR